Els Gegants

MERLAC
 Va ésser el primer nom que es coneix d´un cellerenc fincat al poble l´any 833. És el prototipus del pagès boscarol, vestit de festa i amb l´eina tradicional dels rodellers: la destral de xapar.
Pesa 30 kgs. i medeix 3,60 metres.
SALES
És el nom que correspon a la imatge de la patrona del poble i de la parròquia de Santa Maria de Sales. El seu pes és de 28 kgs. i medeix 3,50 metres.
Al segle 9è ja existien la parròquia de Santa Maria de Sales i Can Merlac.

 Aquest dos gegants foren construïts pel construcor Ventura-Hosta l'any 1990.

LA VIOLETA
 Aquesta gegantona ha estat pensada i creada per l'actual colla i ens omple d'orgull quan veiem que tothom se li acosta a tirar-li fotos en les trobades geganteres. A més, ha tingut molt bona acollida dins del poble.
Representa una bruixa de la llegenda "les bruixes de Puigdefrou", conte tradicional de la Cellera de Ter. Es va estrenar per les festes del Roser de l'any 2011. El seu pes és d'uns 18 kgs. i medeix 2,50 metres.

Han participat en la seva construcció:
Ventura-Hosta (cos de la gegantona), Fusteria Josep Bosch (cavallet de fusta), Anna Royo (disseny i patronatge del vestit), Conxita i Carme (confecció del vestit), Ajuntament de la Cellera (finançament), Fil Quatre (cessió de la roba), Teixits de Bruc i Bastons Vilaró (material per l'escombra).

La Bruixa Violeta amb la Coral "Rossinyol de Sales"